Festival info

KRANG is hét gratis familiefestival van Twente en omstreken en is leuk voor iedereen die houdt van muziek, techniek, kunst en theater!

Op Hemelvaartsdag is jong en oud bij KRANG van harte welkom om te komen genieten van toffe optredens, verrassend theater en je kan bij KRANG ook nog eens lekker eten en drinken. Het KRANG festival vindt plaats in het stadspark Weusthag rondom buitenplaats de Houtmaat.

Datum, tijdstip en locatie

Het festival, op donderdag 26 mei 2022 van 11:00 uur tot 19:00 uur, vindt plaats in het “Stadspark Weusthag”, rondom buitenplaats De Houtmaat. Het Stadspark is ÉÉN van de best bewaarde geheimen van Hengelo. Een spannend, mooi en uniek stukje Hengelo dat zich uitstekend leent voor het KRANG Festival. 

Locatie: Stadspark Weusthag – Buitenplaats De Houtmaat

Tarieven

Goed nieuws het KRANG Festival is gratis te bezoeken!

Kinderen t/m 14 jaar hebben alleen onder begeleiding van een volwassene toegang tot het KRANG Festival.

Hemelvaart dus Dauwtrappen! Je fiets stal je gratis op het terrein tussen de Houtmaatweg en Landmansweg. Kan niet missen. Neem je je fiets niet mee om wat voor reden dan ook? Niet doen want achtergelaten fietsen verwijderen we en we weten nog niet waar ze blijven. Voorkom gedoe en neem je stalen ros dus netjes mee.

Fietsen is gezond maar kom je met de auto dan ook welkom natuurlijk! Er zijn twee parkeerplaatsen: Eén nabij het terrein tussen de Dijksweg en Houtmaatweg, en één nabij het terrein tussen de Landmansweg en Uitslagweg. Parkeren kost €5,- per auto per dag. Er kan alleen met pin betaald worden. Fietsen is ook goedkoper dus.

Plassen en poepen kan op diverse toiletten en dus niet in de bosjes. Een plas doen kost €0,50, voor een euro krijg je een stempel en mag je de rest van de dag plassen dat het een lieve lust is!

Betalen op KRANG gaat cashless, dus met je pinpas (die je ook gewoon in een pinapparaat kan steken) of met je telefoon. Je kan geen geld pinnen op het terrein maar dat geeft dus niks want alle consumpties en het parkeren en toiletteren betaal je dus cashless.

Huisregels

Om het gezellig te houden op het KRANG Festival hebben we een paar spelregels opgesteld. De organisatie stelt het op prijs dat deze nageleefd worden zodat we met elkaar kunnen genieten op Hemelvaartsdag.


De organisatie van KRANG Festival verwacht dat bezoekers zich correct gedragen tijdens hun bezoek. Bezoekers dienen eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. waarden en normen van goed gedrag. Op niet correct gedrag zullen bezoekers worden aangesproken door de organisatie. – De organisatie kan personen de toegang weigeren of verwijderen van het evenemententerrein.

Kinderen

t/m 14 jaar hebben alleen onder begeleiding van volwassene toegang tot het KRANG Festival.

Etenswaren

Je mag gratis naar KRANG, je eigen eten en drinken meenemen het terrein op mag dan weer niet. Het kan zijn dat we voor je het terrein opgaat even in je tas willen controleren. Werk je hier niet aan mee dan even goede vrienden maar dan sturen we je wel terug naar je fiets.

Hou het terrein en de omgeving een beetje schoon. Dat snoeppapiertje kan ook best even in je zak en die kauwgom kan ook in je mond blijven tot je een prullenbak ziet.

Verdovende middelen

We schenken alcohol maar met mate en niet onder de 18 jaar. Bij twijfel over leeftijd wordt er gevraagd naar legitimatie. Als wij vinden dat het mooi is geweest dan is dat zo, ook als jij vindt dat er nog wel een wijntje in kan.

Roken is vies en KRANG wordt ook veel door kinderen bezocht. Beperk het roken dus.

Drugs mogen niet, ook geen recreationeel jointje.

Letsel of schade

Beter geen brokken maken maar mocht je toch overmoedig worden of een ongelukje krijgen dan is er een EHBO post aanwezig. Wees aardig tegen ze, ze hebben scharen en pleisters!

Het bezoeken van KRANG en het festivalterrein is op eigen risico. Dat geldt voor letsel maar ook voor zaken als diefstal en vermissing.

Festival terrein

We gaan geen politieagent uithangen en gaan ervan uit dat je een beetje rekening met anderen houdt. Hufterig gedrag tolereren we niet, we zijn een familiefestival en voorkomen graag gedoe. Geef je om wat voor reden dan ook overlast dan bepaalt de organisatie dat het mooi geweest is.

Huisdieren

Honden en andere huisdieren aan de lijn en anders niet!

Eten en
drinken

Op het KRANG Festival is er van alles te beleven. Ook op culinair gebied is het genieten.

Het schitterende decor van Buitenplaats de Houtmaat en het omliggende park staan garant om de sfeer en smaak van Twente te proeven en te beleven. Heerlijk in het gras aan de waterkant of op één van de terrassen is het goed toefen met een drankje en hapje.

Voor bezoekers is er altijd een gerecht dat in de smaak valt. Alle ingrediënten zijn aanwezig om met volle teugen te genieten van en op het KRANG Festival.