Trunk Puppeteers – Cathedralia

“We hebben het nog nooit gedaan, dus we denken dat we het kunnen.”

Dit moeten Charlotte de Lange en Steven Luca gedacht hebben toen ze begonnen aan een decorstuk bestaande uit minstens 4000 suikerklontjes. Een sculptuur voor Cathedralia, de nieuwe ‘short-act’ van Trunk Puppeteers.

De spelers voeren het publiek terug naar de tijd waar fantasie nog realiteit was. De jongste kijkers zullen door de spelers worden uitgenodigd om de maquette mee te voltooien. Of zijn het niet de poppenspelers, maar is het de kleine bouwmeester die hulp kan gebruiken bij het hoogtepunt van zijn levenswerk?

Cathedralia is een internationale act, waarin beelden verwonderen, ontroeren en plezieren. Prachtige muzikale composities geven de act extra allure.

OVER DE SPELERS

Trunk Puppeteers is een samenwerkingsverband tussen Steven Luca en Charlotte de Lange. Zij ontwikkelen prachtige (straat)theateracts en voorstellingen, waarin zij het publiek meenemen in de magie van (tekstloze) vertellingen.

Steven Luca is een straattheaterartiest van naam. Met ‘François Blanc’ maakte hij wereldwijd furore op festivals en events, zelfs in Amerika. ‘François Blanc’ trad in diverse landen in TV-programma’s op; In het Nederlandse TV-programma Popster – een competitie van figurentheaterspelers – stond hij in de finale.

Over het leven van Steven Luca als straattheaterartiest is een documentaire gemaakt ‘They call me busker’, die in oktober 2018 tijdens het internationale festival Puppet International in Meppel in première is gegaan.

Charlotte de Lange maakt met haar theater De Vliegende Koffer originele figurentheater-voorstellingen voor de jeugd. In het vakblad ‘De wereld van het poppenspel’ wordt zij een zeer talentvolle hedendaagse speler genoemd. In 2017 is Charlotte één van de genomineerden voor de Ruth van der Steenhovenprijs, een onderscheiding van de NVP-UNIMA voor talentvolle nieuwe spelers.