The Charles Darwin Selection

The Charles Darwin Selection, opgericht in 2013, maakt muziek zoals het ooit gespeeld werd in de dagen voor de elektrieke gitaren. Geheel akoestisch en zonder trukendoos. Eerlijk, gepassioneerd, bij vlagen virtuoos, maar bovenal met veel plezier gebracht.

Western swing, gypsy jazz, country, een vleugje blues, bluegrass, en Hawaiian music en daar weer een mix van omschrijft de muziek van The Charles Darwin Selection het beste.
Gespeeld op een keur van instrumenten: contrabas, banjo, banjolele, ukulele, lapsteel gitaar, mandoline, wasbord, trompet, trombone, kazoo, waarbij er door de vier muzikanten bijna voortdurend van instrument gewisseld wordt.

Het repertoire bestaat uit eigen werk aangevuld met een aantal classics uit de jaren 20/30.
De heren van de The Charles Darwin Selection spelen overal; van festival tot in de huiskamer, op poppodia maar ook op straat. Wie The Charles Darwin Selection heeft zien spelen op het Whisky & Music event in Metropool te Hengelo, in museum de Twenste Welle in Enschede, of tijdens het lenteoffensief in Atak kan het beamen: Home made music is selfmade happiness!

Manus (Manus Macgut
Gitaar
Mandoline
Trombone
Trompet
Kazoo
Wasbord
Melodica
Zang

Hans (mr. Fez)
Gitaar
Mandoline
Banjo
Banjolele
Kazoo
Wasbord
Mondharmonica
Zang

Chris
Contrabas
Zang

Ludo (Derr Ludo)
Gitaar
Mandoline
Ukelele
Glockenspiel
Dobro
Slide gitaar
Zang