Saint Martinez

Saint Martinez is een Americana/Indie/Rock groep opgericht in de lente van 2016 door zangeres Nadieh Martens en gitarist Arne Santing. Het lot heeft voor het duo bepaald haar wegen te doen laten kruisen met Chris Wachtmeester, die de toetsen bespeeld en drummer Pepijn Reinink.

Geïnspireerd door artiesten als The Dead Weather, Kill It Kid, Beth Hart, e.a. heeft de band haar eigen sound gecreeërd. Delta blues/country-achtige gitaar riffs, met prachtig piano- en orgel spel vooruit gedreven door stuwende drums. Het Saint Martinez geluid wordt compleet met de krachtige, doch delicate zang van Nadieh Martens. Het overbrengen van teksten over liefde, verlies, leven en dood worden vol passie gezongen en hebben een hypnotiserend effect.

De groep heeft onlangs twee van haar nummers opgenomen in de studio, om in de loop van 2018 dit verder uit te gaan werken naar een volledig album. Ook zijn ze geselecteerd om mee te doen aan het “Hit the North” project. Hiermee komen zij in 2018 op de podia te staan van Eurosonic, Into the Great Wide Open én het Bevrijdingsfestival.

Enkele hoogtepunten uit het korte bestaan van Saint Martinez zijn optredens bij Fête de la Musique in Amersfoort, het Preuvenement festival in Assen en een live optreden in de televisie show “Noardewyn Live” van Omrop Fryslân.

Nadieh Martens – zang, gitaar
Arne Santing – gitaar, banjo
Chris Wachtmeester – toetsen
Pepijn Reinink – drum/percussie