Festival
info

Krang Festival is een festival op Hemelvaartsdag waar elke vorm van kunst vertegenwoordigd is.

Het festival wordt gehouden in het Weusthag stadspark in Hengelo. De organisatie heeft de ambitie om dit in de komende jaren uit te bouwen naar een meerdaags festival. Gezien het unieke karakter van deze streek en de stad Hengelo zal dit festival een geheel eigen gezicht krijgen. De focus ligt daarbij op het Twentse en de Techniekstad Hengelo.

Datum,
tijdstip
en locatie

Het festival zal plaatsvinden in en om het “Stadspark Weusthag”, één van de best bewaarde geheimen van Hengelo. Deze unieke plek leent zich uitstekend voor een meerdaags festival en verdient meer aandacht.

Het is een spannend, mooi en uniek stukje Hengelo en heeft de potentie om een volwaardig stadspark te zijn.

Locatie: Stadspark Weusthag – Buitenplaats De Houtmaat

Eten en
drinken

Op KRANG Festival is er van alles te beleven. Het programma biedt kunst, theater, muziek en dans. Maar op culinair gebied is het zeker ook genieten.

Het schitterende decor van Buitenplaats de Houtmaat en het omliggende park staan garant om de sfeer en smaak van Twente te proeven en te beleven. Heerlijk in het gras aan de waterkant of op één van de terrassen is het goed toefen met een drankje en hapje.

Voor bezoekers is er altijd een gerecht dat in de smaak zal vallen. Ook kunnen producten gekocht worden om thuis van te genieten. Alle ingrediënten zijn aanwezig om met volle teugen te genieten van en op het KRANG Festival.

Huisregels

Om het gezellig te houden op het KRANG Festival hebben we een paar spelregels opgesteld. De organisatie stelt het op prijs dat deze nageleefd worden zodat we met elkaar kunnen genieten op Hemelvaartsdag.


De organisatie van KRANG Festival verwacht dat bezoekers zich correct gedragen tijdens hun bezoek. Bezoekers dienen eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. waarden en normen van goed gedrag. Op niet correct gedrag zullen bezoekers worden aangesproken door de organisatie. – De organisatie kan personen de toegang weigeren of verwijderen van het evenemententerrein.

Kinderen

t/m 14 jaar hebben alleen onder begeleiding van volwassene toegang tot het KRANG Festival.

Etenswaren

Het is niet toegestaan om meegebrachte etenswaren en drank te nuttigen op het festival terrein. Hierop wordt gecontroleerd.

Alcohol

Geen alcohol onder de 18 jaar. Bij twijfel over leeftijd wordt er gevraagd naar legitimatie.

Letsel of schade

De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor enigerlei letsel of schades ontstaan aan bezoekers en/of goederen van bezoekers. Hieronder wordt ook o.a. diefstal / vermissing verstaan.

Festival terrein

Het betreden van het festival terrein en het bijwonen van het evenement zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker.

Huisdieren

Honden zijn aangelijnd toegestaan

Tarieven

Goed nieuws het KRANG Festival is gratis te bezoeken!

Kinderen t/m 14 jaar hebben alleen onder begeleiding van volwassene toegang tot het KRANG Festival.

De organisatie juicht het toe om op de fiets te komen naar het KRANG Festival. Het is immers Hemelvaartsdag. Er zijn geen kosten voor het stallen van je fiets. Wel graag hiervoor de aangewezen fietsenstallingen gebruiken. Het stallen van je fiets is voor eigen risico.

De organisatie ziet bezoekers graag op de fiets naar KRANG komen. Komen jullie toch met de auto, dan is het parkeertarief per auto is € 5,-.

De organisatie streeft naar een fris toilet en omdat te realiseren vragen we € 0,50 voor toiletbezoek. Betaal je een euro dan krijg je een stempel.