Eva van Pelt

Eva van Pelt – Hier, concert voor één

Een bijzonder moment van intimiteit creëren met muziek. Eva van Pelt (1992) stelt zich met haar concert voor één tot doel om dichterbij haar publiek te komen dan ooit tevoren. Onder de titel ‘Hier’, presenteert Eva deze unieke concertvorm 10 mei op een bijzondere locatie op het Krang Festival.

Alles aan Eva van Pelt ademt intensiteit. De Brabantse zangeres, songwriter en theatermaker brengt grote en kleine emoties op het podium, met een dwarsheid en frisse eigenzinnigheid die beurtelings schuurt en ontroert. Na drie muziekprogramma’s die onder andere op Theaterfestival Boulevard speelden volgt nu ‘Hier’, concert voor één, een nieuw project dat wordt opgezet in samenspraak met De Nieuwe Oost.

In ‘Hier’ speelt Eva van Pelt voor één enkele bezoeker. Deze treedt binnen in een bijzondere ruimte, waar hij tegenover Eva plaatsneemt. Zij stelt vragen: wat komt hij doen? Is hij alleen? Hoe was zijn dag tot dusver? ‘Daarna kijken we elkaar een minuut in de ogen. En dan speel ik een nummer voor hem, in de unieke uitvoering die ontstaat uit ons contact en aansluit op wat ik in dat gedeelde moment over hem te weten ben gekomen, of gevoeld heb.’

Daadwerkelijk contact

Momenten van daadwerkelijk contact zijn er eigenlijk niet zoveel in het dagelijks leven, aldus Van Pelt. Maar op de zeldzame momenten dat we werkelijk contact met iemand maken, voelen we wat er echt toe doet. Bij ‘Hier’ draait het erom dat moment van daadwerkelijk contact te creëren.

Voor Eva is het tegelijkertijd een onderzoek: ‘Wat gebeurt er wanneer performer en publiek als individuen tegenover elkaar zitten? Als je een klein en intiem moment van muziek deelt met iemand die je niet kent? Is deze directe, persoonlijke aandacht een liefdevol cadeau, of is het juist heel confronterend en gevaarlijk?’