Compagnie with Balls

De Compagnie werd opgericht in 2005 door Marjolein Wagter,acrobaat  en Gilles Candela,  Franse acrobaat die deel heeft uitgemaakt van Les Grandes Personnes, een poppentheatergezelschap met reuze marionetten uit Parijs. Begonnen als acrobatiek duo hebben ze later samen ze de act ‘Join de parade’ ontwikkeld; een dans tussen een Ballerina op een manshoge bal en reuze marionet . In 2007 Gilles is gestopt met de compagnie en is marjolein verder gaan uitbreiden.

Naast het vaste viertal werken we ook met Merel ten Holt en Jasper Boomsma van Compagnie Bisquit! En Marieke de Bruin en Jeroen Regtien en Ronja Breuk.

MARJOLEIN WAGTER

Marjolein Wagter is sinds 1991 actief als acrobaat in diverse voorstellingsgroepen, waaronder “Sterke Jurken” en “Bruusk” en speelde onder andere op Oerol Terschelling en Noorderzon Groningen. In Frankrijk maakt zij deel uit van het artiesten collectief NUF ROF-artists. Van 1994 tot 2002 was zij werkzaam bij circus Santelli, waarvan vanaf 1999 als artistiek leider. Vanaf 2000 werkzaam bij circus Elleboog als docent acrobatiek en andere circustechnieken.
Zij treedt ook op met Duo-Marange.

BALDUINO SIERRA 

Balduino studeerde kunstgeschiedenis in Venezuela , 1988-1995, vanaf 2001 woont hij in Amsterdam. Hier speelde hij in verschillende dans en theater groepen en sinds 2009 werkzaam met Compagnie with balls. Naast het optreden werkt hij als jeugdwerker bij Combiwel en als circus docent bij circus Elleboog.

GURO FALCK OLSEN

Guro ontdekte de kracht en magie van circus toen ze in Noorwegen, haar land van oorsprong, werkte met vluchtelingen kinderen. Dit werk bracht haar naar Palestina waar ze in 2007 les en optredens gaf met de Palestijnse Circus School. Na het volgen van de pedagogische circus opleiding bij Ecole de Cirque de Bruxelles, belande ze in Amsterdam, waar ze sinds 2009 werkzaam is als circus docent bij Circuswerkplaats Boost, en ook bij Circus Elleboog.

PETER VAN VALKENHOEF

Na het afronden van de studies architectuur en sociaal werk, ontstond de passie voor acrobatiek en werd hij mede oprichter van duo ijs en weder. Hij volgde in Nederland lessen van de Osmanis, en in Frankrijk op de circus school Fratallini en aan de Ecole superieur d’art du Cirque in Chalon. Ijs en weder heeft 2 jaar opgetreden met cirque Archaos, en op vele internationale gala’s en festivals.