Interactieve VR installatie

Neem plaats in een echte pilotenstoel en vlieg in Virtual Reality over het Weusthagpark. Ook zonder vliegbrevet!
24 mei 2019/door Casper

OYFO – MyMetropolis – Nou&Herkauw

Bouw huisjes, boompjes, auto’s, flats, of iets totaal anders van karton en andere materialen. Wanneer je tevreden bent, wordt jouw maaksel in gescand en omgezet naar een digitaal 3D model dat je zelf met een joystick in de virtuele wereld van MyMetropolis kunt plaatsen.
22 mei 2019/door Casper

OYFO – Textieltinkeren

Het maken en weggooien van kleding is niet altijd duurzaam, kan dit ook anders? In deze workshop kun je zelf je eigen kledingstuk ontwerpen met materialen die als afval worden beschouwd. Door het gebruik van slimme technieken heb jij straks een slim en duurzaam kledingstuk!
22 mei 2019/door Casper

OYFO – Tinker je eigen muziekinstrument

Om muziek te maken heb je niet altijd een instrument nodig! In deze workshop maak je met allerlei alledaagse materialen je eigen muziekinstrument. Elk materiaal heeft namelijk zijn eigen geluid. De workshop is leuk voor jong en oud.
22 mei 2019/door Casper

Circusdrome – Metamorfoso

Voor uw ogen transformeert de beeldschone Ludmilla in een angstaanjagende gorilla. Een wereldwonder dat zich in slechts enkele minuten voltrekt. Metamorfoso is steeds een korte voorstelling van ongeveer 10 minuten. Leeftijd is 8+. Let op: voor deze voorstelling wordt 1 euro entree p.p. gevraagd.
14 mei 2019/door Casper

Compagnie with Balls – Wereldwandelaar

Met de wereld aan haar voeten, gaat de Wereldwandelaar bepakt en bezakt het avontuur tegemoet. Lopend op een 2 meter hoge wereldbol ontrolt zich in de straten een reizend avontuur. Het publiek wordt op verrassende wijze meegevoerd naar bijzondere plekjes op aarde. De wereld rond in 80 dagen? Deze ontdekkingstocht voltrekt zich in 30 minuten.
14 mei 2019/door Casper

Trunk Puppeteers – Cathedralia

Een voorstelling over creëren, instorten, opnieuw beginnen en voltooien.
2 mei 2019/door Casper

Vera Bon

Ergens tussen Roosbeef en Maaike Ouboter in, zingt Vera haar prachtige teksten in een bed van zwoele violen, swingende drums en een eigenwijze accordeon.
18 april 2019/door Casper

Awkward I

Het meer liedjes-georiënteerde pseudoniem van (film)componist en liedjesschrijver Djurre de Haan. De Haan staat sinds zijn debuut I Really Should Whisper te boek als een van neerlands beste singer songwriters en wisselt zijn lo-fi luister muziek af met speelse geluidsexperimenten en prachtige melodieën.
18 april 2019/door Casper

Ruud Fieten & Band

Doordachte, ambachtelijke liedjes met een ironische ondertoon en een kritische blik op de maatschappij. Noem het gruizige 70 ‘s pop, artrock, of altcountry, maar de band speelt alsof ze op de rand van de afgrond staan en klinkt als een manische machine; van heel fragiel naar heel meeslepend.
18 april 2019/door Casper

Speciaal Onderwijs

Bijzondere naam voor een bijzondere band. S.O. neemt je mee op een schoolreis vol humor, psychedelica en kindergekrijs. Dit vijfkoppige cluster serveert een aanstekelijke cross-over van Nederlandstalige hiphop en rock, sudderend in een luchtig sausje van misplaatste metaforen en vage hersenspinsels.
18 april 2019/door Casper

Tape Toy

Niet gehinderd door de drang om hip te zijn, gaat het Amsterdamse jonge honden kwartet lekker zijn eigen gang. Dat levert springerige muziek op met harde gitaren, slimme synths en maffe wendingen. Voeg daar veel energie en een bundel songs 'type oorwurm' aan toe en je begrijpt dat TAPE TOY niet “nieuwe band nummer zoveel" is.
18 april 2019/door Casper

Inge Van Calkar

Op Reset, haar jongste album, laat Inge een geheel nieuwe kant van zichzelf horen; de akoestische gitaren zijn ingeruild voor een berg elektronica, vervormde gitaren en een spannende maar dansbare sound. Gebleven zijn de ijzersterke songs. Ze is er super trots op. En terecht, want met Reset landt ze in het muzieklandschap waar ‘90s icoon PJ Harvey en interessante nieuwlichters als Nadine Shah en Phoebe Bridgers zich ophouden.
18 april 2019/door Casper

DJ Minka

DJ Minka draait alles van vinyl. DJ Minka draait zich zeven slagen in de rondte. DJ Minka draait en draait en draait. DJ Minka draait de plaatjes die jou verrassen.
18 april 2019/door Casper

Blaas Of Glory

De mafste fanfare van Nederland! Van Hellendoorn tot Barcelona, van Londen tot Hamburg, van Vlieland tot Finland; de hele wereld zal headbangen op de metalen klanken van lyra en sousafoon. Blaas Of Glory is een hilarische, akoestische en mobiele act die de hardrock terugbrengt tot de absolute essentie. Deze Heavy Metal Marching Band blaast klassieke songs uit de prehistorie van de hardrock letterlijk nieuw leven in.
18 april 2019/door Casper

De Drijvende Diva

Drijvend in een enorme baljurk zingt een sopraan beroemde aria’s van onder meer Mozart en Puccini. Gracieus voortbewogen door twee sierlijke waterlakeien betovert de diva het publiek met haar zuivere stem.
18 april 2019/door Casper

Micah & Julia

Jong en veelbelovend Zwolse singer-songwriter duo dat na het winnen v.d. Kunstbende in sneltreinvaart de Nederlandse podia verovert. Puike songs, gloedvol gebracht.
18 april 2019/door Casper

Zuco 103

De aartsvaders van de Brazilectro en de wegbereiders van de Tropical Bass - staan na 20 jaar nog even goed op scherp. Lilian Vieira (zang), Stefan Schmid (keys) en Stefan Kruger (drums) begonnen als Rec.A in 1999 te experimenteren met Braziliaanse sounds, gecombineerd met dance en dub. Internationaal succes volgde snel, alsook goed ontvangen albums, en samenwerkingen met o.a. Lee 'Scratch' Perry. Anno 2019 klinkt Zuco 103 hechter dan ooit: de wilde mix van invloeden heeft zich verder verdiept tot een intense 'audiostorm', die live nog immer de zalen laat stuiteren van energie.
16 april 2019/door Casper

Vespaudio

Als de aanblik van een vintage Vespa scooter jou ook meteen in die zoete, Rock ’n Roll, boogie on-fifties zomersfeer katapulteert, wees dan voorbereid op een dubbele portie pret wanneer je je ogen fixeert op; Vespaudio
8 april 2018/door Martijn Guillot